Instructies
4 personen
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
4 Pensen
2
Haal de pensen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
2 stengels selder, 1 ajuin, 2 teentjes Look, 2 Wortels
3
Was de selder en snijd hem in stukken. Pel de ui en snijd hem grof. Kneus en pel de knoflook. Snijd in stukken. Schil de wortelen en snijd ze in stukken.
4
Doe alle groenten in de blender en mix ze fijn.
olijfolie
5
Verhit wat olijfolie in een pan en stoof de groenten.
tijm, rozemarijn, laurier
6
Bind de rozemarijn, tijm en laurier met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het bij de groenten.
70 g Tomatenpuree
7
Doe er de tomatenpuree bij en laat even mee bakken.
0,2 l rode wijn
8
Giet de rode wijn bij de groenten en laat droogkoken.
400 g Tomatenblokjes, 690 g Tomaten passata, peper, zout, 1 snuifje kristalsuiker
9
Doe de tomatenblokjes en de passata bij de saus. Spoel het blik en de fles uit met een beetje water en giet het bij de saus. Kruid met peper en zout. Doe er een snuifje suiker bij.
10
Zet een deksel op de kookpot en laat de saus op een laag vuur pruttelen.
TIPHeb je veel tijd? Laat de tomatensaus dan langzaam garen en op smaak komen in een gesloten kookpot in de oven. Het komt de smaak alleen maar ten goede.
boter
11
Smelt een klont boter in een pan op een niet te hoog vuur. Bak de pensen op een zacht vuur.
1 bakje tuinkers
12
Was de tuinkers en laat uitlekken. Dep droog met keukenpapier.
13
Giet de aardappelen af.
14