Instructies
4 personen
1
Verwarm de frituur voor op 145°C.
1 kg frietaardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne reepjes.
3
Spoel de frietjes in koud water, laat ze kort uitlekken op een handdoek en dep ze droog.
4
Pocheer de frietjes ongeveer 4 minuten in de friteuse. Stop de frietjes daarna in de diepvries.
800 g gemengd gehakt, 1 Sjalotten, 0,5 bosjes krulpeterselie
5
Stort het gehakt in de mengkom. Pel en versnipper 1 sjalot fijn en voeg toe aan het gehakt. Hak de peterselie fijn en doe bij het gehakt.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
2 eieren, 4 el paneermeel
6
Scheid 2 eigelen af en voeg toe aan het gehakt. Doe er het paneermeel bij en kruid met peper en zout.
1 klont boter
7
Laat een flinke klont boter smelten in een pan. Rol de balletjes en leg ze in de pan.
2 ajuinen, 1 teentje Look, tijm
8
Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en plet de look. Haal de gekleurde balletjes uit de pan en leg er de uien en look in. Snijd enkele takjes tijm fijn en voeg toe aan de stovende groenten.
1 scheutje balsamicoazijn
9
Deglaceer de groenten met een flinke scheut balsamicoazijn. Laat de azijn even inkoken.
3 el stroop, laurier, 0,2 l Kippenbouillon, peper, zout
10
Voeg de appelstroop toe aan de pan en roer de stroop onder de rest van de saus. Breng op smaak met een blaadje laurier, de kippenbouillon en kruid met peper en zout.
11
Doe de gehaktballen opnieuw in de pan en laat het geheel zacht inkoken.
12
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 175°C.
1 Sjalotten, dragonazijn, 0,5 bosjes krulpeterselie, dragon, 1 krop ijsbergsla, peper, zout, slaolie
13
Snijd intussen de sjalot in ringetjes en doe in een kom. Giet er een scheutje dragonazijn over. Hak de rest van de peterselie en enkele blaadjes dragon fijn en voeg toe aan de sjalot. Leg er de ijsbergsla op, giet er wat slaolie over en kruid met peper en zout.
14
Haal de frietjes uit de diepvries en frituur ze tot ze krokant zijn.
mayonaise
15