Instructies
4 personen
De lookdipsaus
2 mayonaise, 300 g Yoghurt, 1 teentje Look, 0,5 el mierikswortel pasta, 1 chilipeper, 0,5 bosjes Bieslook, 1 limoen, 1 snuifje zout
1
Neem een mengschaal en doe er de mayonaise en de romige Griekse yoghurt in.
2
Pel de look en hak het teentje in stukjes. Plet het vervolgens tot pulp en voeg de look toe aan de yoghurt.
3
Snij de chilipeper middendoor, verwijder de zaadjes en hak de peper in piepkleine stukjes. (Indien je een klein ‘model’ van pepertje gebruikt, dan is het iets te moeilijk om er alle zaadjes uit te verwijderen.) Doe de millimeterkleine stukjes chilipeper in de schaal met yoghurt.
TIPWas nadien je handen, want bv. even in de ogen wrijven kan al pijnlijke gevolgen hebben.
4
Rasp een beetje zeste van de limoen in de mengschaal. Gebruik enkel en alleen het groene deel van de schil.
5
Snij de limoen middendoor, pers het sap eruit en meng het onder de dipsaus.
6
In de saus hoort een flinke hoeveelheid bieslook thuis. Spoel de groene sprieten en snipper ze zo fijn mogelijk. Voeg de bieslook toe, samen met de pasta van mierikswortel.
7