Instructies
4 personen
boter
1
Smelt een klont boter in een pan.
4 konijnenbouten, peper, zout
2
Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Kleur ze rondom in de boter.
2 ajuinen
3
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
3 blaadjes laurier, 5 takjes tijm
5
Bind de laurier en de tijm met keukentouw samen tot een bouquet garni.
6
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
7
Haal het konijn uit de pan. Stoof de ui en de knoflook aan in hetzelfde vet. Leg er de kruidentuil bij.
2 flesjes bruin bier, peper, zout, 2 el mosterd, 4 el pruimen siroop
8
Leg de bouten terug in de pan. Giet er het bier bij. Kruid met peper en zout. Doe er de pruimensiroop en de mosterd bij.
TIPJe kunt het bruine bier ook vervangen door tafelbier.
250 g gedroogde pruimen
9
Snijd de gedroogde pruimen in kleinere stukken. Doe ze in de pan bij het konijn.
10
Zet een deksel op de pan en laat het konijn 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
11
Haal het konijn uit de oven en laat afkoelen.
12
Pluk het vlees van de botten. Doe het bij de saus en de pruimen en roer goed los.
1 eierdooier
13
Klop de eierdooier los met een scheutje water.
1 pak loempiavel
14
Leg wat vulling op een loempiavel. Doe wat van het losgeklopte ei op de randen.
15
Vouw zijkanten van het loempiavel naar binnen. Vouw dan de onder- en bovenkant naar binnen en vorm een mooie loempia.
De witloofsalade
4 stronken witloof
16
Maak het witloof schoon en snijd het in lange repen.
1 appel
17
Snijd de appel eerst in plakken en dan in reepjes (julienne).
18
Meng het witloof met de appel en kruid met peper en zout.
2 el Zure room, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje Walnotenolie, peper, zout
19
Meng de zure room met de appelazijn, een scheutje walnotenolie, peper en zout. Schep de dressing door de witloofsalade.
0,5 bosjes Bieslook
20
Snijd de bieslook niet te fijn en meng het met de witloofsalade.
Afwerken en serveren
21
Verwarm de friteuse tot 165 °C.
22
Bak de loempia’s goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
23