Instructies

4 personen
400 g Kikkererwten, 1 teentje Look
1

Giet de kikkererwten door een zeef en kook ze met een teentje look in gezouten water.

1 granaatappel
2

Haal de pitjes uit de granaatappel en hou ze even apart.

3

Spoel de kikkererwten onder koud water wanneer de look gaar is.

1 el tahini, 0,1 l olijfolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,5 citroenen (sap)
4

Doe de kikkererwten met de gekookte look, de tahin, de olijfolie, een snuif zout, peper, komijn, gerookt paprikapoeder en het citroensap in de blender en mix alles fijn.

3 el Zure room
5

Voeg de zure room toe en laat de machine draaien tot je een smeuïge hummus hebt.

500 g kippenlevers
6

Kuis de kippenlevertjes, dep ze droog tussen keukenpapier en doe ze in een kom.

1 teentje Look, 20 g gember
7

Rasp er de look en de gember bij en meng alles.

2 takjes platte peterselie, 2 takjes koriander, 2 takjes Munt
8

Snipper de groene kruiden fijn en hou apart.

1 snuifje kaneel, 2 el granaatappel siroop, 0,5 sinaasappelen (sap)
9

Bak de levertjes kort in een hete pan met wat boter en een scheut olijfolie. Kruid ze met een snuif kaneel, peper en zout en voeg er de granaatappelsiroop en het sinaasappelsap aan toe.

10

Schep de hummus in een diep bord en schep de gebakken levertjes, de groene kruiden en de granaatappelpitjes erover.

Libanese broden
11

Werk af met wat fijne olijfolie en serveer met Libanees brood.