Instructies

4 personen
300 g verse erwtjes, gedopt (ongeveer 1 kg niet gedopt)
1

Dop de verse erwtjes.

800 g Vastkokende aardappelen
2

Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

300 g snijbonen
3

Snijd de snijbonen fijn.

4

Breng een pot water met een snuif bicarbonaat aan de kook en kook de snijbonen en de erwtjes kort af. Spoel ze onder koud water.

400 g gerookt spek (blok)
5

Snijd het spek in blokjes en bak ze in een pan met een scheutje olijfolie.

2 uien, 3 selder, 2 teentjes Look, 1 takje rozemarijn, 1 klontje boter
6

Snijd de ui en de selder grof, plet de look en voeg alles toe aan het spek. Laat even stoven en voeg er een klontje boter en wat fijngesnipperde rozemarijn aan toe.

7

Giet de aardappelen af en laat ze even afkoelen in koud water. Pel en snijd ze daarna in stukken en doe ze bij de groenten en het spek.

4 eieren
8

Kook de eieren 5 à 6 minuten en spoel ze kort onder koud water.

9

Ga met een pureestamper door de aardappelen en doe er de erwtjes en de snijbonen bij.

150 g kruidenkaas
10

Voeg de kruidenkaas toe en kruid met peper en zout.

1 takje kervel, 1 bosje Bieslook, 1 scheutje dragonazijn
11

Voeg wat fijngesneden kervel en bieslook en een scheut dragonazijn toe aan de puree en meng alles.

12

Pel de afgekoelde eieren.

13

Schep wat van de stoemp in een diep bord. Werk de lentestoemp af met een eitje en wat extra kervel.