Instructies
4 personen
Dipsaus
0,5 komkommers
1
Snijd de komkommer eerst in dunne reepjes (julienne), maar enkel de buitenkanten. De binnenkant waar de zaadjes zitten, gebruiken we niet. Snijd van de reepjes vervolgens fijne blokjes (brunoise).
6 lente-uien, 0,5 teentjes Look, 0,5 rode chilipepers, 2 el pinda's, 0,1 l rijstazijn, 1 el sojasaus, 1 tl sesamolie
2
Doe de brunoise van komkommer in een mengkom samen met fijngesneden lente-uitjes, fijngesneden look, fijngesneden chilipeper en de fijngesneden pindanootjes. Voor de vochtigheid van de saus mengen we hier de rijstazijn, een scheut water, de sojasaus en wat sesamolie onder.
Lenterolletjes
4 eieren, 1 tl sambal, 1 scheutje Vissaus, 1 scheutje arachideolie
3
Doe de eitjes in een mengkom samen met een scheutje vissaus en wat sambal. Klop los. Kruid eventueel nog bij naar eigen smaak. Bak vervolgens dunne omeletjes in een pan met arachideolie. Doe dit op een zacht vuurtje. Laat de omeletjes tot slot afkoelen.
8 Romeinse sla, 2 Wortels, Munt, koriander, 1 scheutje rijstazijn, 1 scheutje sesamolie
4
Spoel enkele bladeren Romeinse sla en snijd in reepjes. Doe ze in een mengkom samen met fijngesneden julienne van wortel, gesneden munt- en korianderblaadjes, rijstazijn, sesamolie, peper en zout. Meng alles goed onder elkaar.
8 vellen rijstpapier
5
Vul een kom met lauw water en laat het rijstpapier kort weken. Leg ze vervolgens op een keukenhanddoek en smeer nog wat in met water. Ze moeten goed plooibaar zijn.
6
Leg ongeveer in het midden van het vel een halve omelet. Daarbovenop komt de salade. Rol het rijstpapier op en druk goed aan.
7