Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
500 g boerenkolen
2
Verdeel de boerenkool in bladeren en verwijder de harde nerven. Scheur de bladeren in stukken.
1 snuifje bicarbonaat
3
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook. Kook de boerenkool ongeveer 10 minuten. Giet af en laat uitlekken.
olijfolie
4
Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot.
2 ajuinen
5
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen. Doe ze bij de uien.
1 butternut
7
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en stoof de blokjes pompoen aan met de uien en knoflook.
laurier, tijm, rozemarijn, peper, zout, kippenkruiden, cayennepeper, foelie
8
Bind de laurier, tijm en rozemarijn met keukentouw samen. Leg het bouquet garni in de kookpot bij de pompoen. Kruid met peper, zout, kippenkruiden, cayennepeper en een snuif foelie. Je kunt de foelie vervangen door nootmuskaat.
0,5 l Water
9
Giet er het water bij en zet een deksel op de pot. Laat garen op een zacht vuur.
10
Verhit een grillpan op het vuur.
2 kipfilets
11
Snijd de kipfilets overlangs in dunne plakken. Leg ze tussen twee vellen boterpapier of plasticfolie en sla erop tot je dunne lapjes hebt.
TIPHeb je geen vleeshamer? Gebruik dan een steelpan om de kipfilets plat te slaan.
12
Wrijf de filets in met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Grill ze in de hete grillpan.
200 g ricotta
13
Haal het bouquet garni uit de pompoen. Doe de pompoen en het kookvocht in de blender. Mix tot saus. Doe er de ricotta bij en mix nog een keer.
peper, zout, nootmuskaat
14
Kruid de boerenkool met peper, zout en nootmuskaat.
12 lasagnevellen
15
Schep wat pompoensaus in een ovenschaal. Leg er lasagnevellen op. Ga verder met een laagje kip en een laagje boerenkool.
300 g Parmezaanse kaas
16
Rasp de parmezaan. Strooi een deel over de boerenkool.
17
Leg er lasagnevellen op. Ga verder met pompoensaus, kip, boerenkool en parmezaan.
18
Eindig met een laag lasagnevellen, pompoensaus en de rest van de parmezaan.
19