Instructies
4 personen
Gekonfijte aardappelen
600 g aardappelen, 2 dl olijfolie, 2 teentjes Look, 1 rozemarijn, zout, peper
1
Spoel de aardappelen en schil ze. Snijd ze in plakken van 0,5 cm.
2
Verwarm de olijfolie op een zacht vuur in een kookpot. Pel en kneus de knoflook en leg de tenen met de rozemarijn in de olijfolie. Kruid met peper en zout en laat alles trekken op een zacht vuur. De olie mag niet te heet worden.
3
Leg de aardappelplakjes in de olie en laat ze 10 minuten konfijten (of tot ze zacht zijn) op een laag vuur.
De kruidensalade
0,5 bosjes veldsla, 0,33 bosjes Bieslook, 0,5 bosjes kervel, 0,2 bosjes dragon, 2 el notenolie, 2 el sherry-azijn, peper, zout
4
Was de veldsla en verwijder de harde steeltjes. Laat uitlekken in een vergiet.
5
Spoel de kervel en laat hem uitlekken. Snipper de bieslook en de dragon.
6
Meng de veldsla en de kervel met de kruiden en breng op smaak met notenolie, azijn, peper en zout.
De langoustines
8 langoustines, 1 scheutje olijfolie, zout, peper
7
Haal de kop van de langoustines. Gebruik de koppen eventueel om er fumet van te maken.
TIPVries langoustines in als je ze niet meteen gebruikt. Je loopt anders de kans dat ze naar ammoniak gaan ruiken. Gebruik de koppen ook meteen of vries ze in voor later gebruik.
8
Duw op het pantser tot het breekt en haal het vlees er in één keer uit. Verwijder het darmkanaal.
TIPAls het darmkanaal niet meteen loskomt, snijd je de langoustine in de lengte open en haal je het darmkanaal er voorzichtig met je vingers of de punt van een mesje uit.
9
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Bak de langoustines in de hete pan en kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en draai de langoustines om.
Afwerken en serveren
10
Haal de aardappelen uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Ze mogen lauw zijn.
11
Verdeel de aardappelen op een bord. Strooi er de kruidensla over en leg er de langoustines bij.
12