Instructies
4 personen
800 g lamsvlees, 1 el ras el hanout, 2 el bloem, 1 een klont boter
1
Kruid het vlees met peper, zout en ras el hanout. Bestrooi de blokjes lamsvlees met een beetje bloem, dit zorgt voor een mooie korst bij het bakken. Bak de stukjes lamsvlees aan in een grote pot met een klont boter. Haal het vlees uit de pot wanneer ze mooi aangekorst zijn.
2 ajuinen, 1 teentje Look, 1 courgette, 1 aubergine, 3 Wortels, 150 g chorizoworst
2
Snijd de uien, wortelen, courgette, aubergine en chorizo in grove stukken. Stoof de gesneden ui aan in de pot waar zonet het vlees nog bakte. Doe er ook fijngesneden look en de stukken chorizo bij. Doe er nadien de andere groentjes bij en stoof alles aan.
2 blikken Kikkererwten
3
Doe het vlees opnieuw in de pot als de groenten aangestoofd zijn. Daar mogen dan nog de blikken kikkererwten bij.
0,4 l Kippenbouillon, rozemarijn, tijm, laurier
4
Laat de kippenbouillon even opwarmen en giet ze vervolgens bij het vlees en de groentjes. Doe er een bouquet garni van tijm, rozemarijn en laurier bij. Kruid nog wat bij met zout en peper. Laat de stoofpot garen op een zacht vuur tot het vlees gaar is, ongeveer een tweetal uur.
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 200 g rijst, 1 blaadje laurier
5