Instructies
4 personen
De ansjovisboter
8 ansjovisfilets, 1 takje Bieslook, 120 g boter (zachte)
1
Snijd de ansjovis en de bieslook fijn en doe ze bij de malse boter.
1 scheutje Engelse saus, 1 snuifje cayennepeper, 0,5 citroenen (zestes en het sap)
2
Breng de boter op smaak met de Engelse saus, cayennepeper en de zestes en het sap van de citroen.
3
Meng alles, rol de boter in folie en laat ze opstijven in de koelkast.
De lamskroon en gekonfijte sjalotten
4
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
6 Sjalotten
5
Snijd de sjalotten in twee en pel ze maar laat het wortelstukje zitten.
6
Smelt een klont boter in een pan en leg de sjalotten op de platte kant in de boter.
0,15 l madeira, 1 tl steakpeper, 1 takje tijm, 3 laurierblaadjes, kruidnagels
7
Voeg de Madeira, steakpeper, zout, tijm, laurier en kruidnagels toe en zet een deksel op de pan. Laat de sjalotten konfijten op een zacht vuur.
0,5 uien, 600 g boontjes
8
Snipper de ui voor de boontjes fijn en stoof ze aan in een klont boter. Voeg de boontjes en een goede scheut water toe en zet een deksel op de pot. Laat de boontjes zacht stoven.
2 lamskronen
9
Kruid het lamsvlees met peper en zout en bak de kronen op beide kanten in boter.
rozemarijn, 2 teentjes Look
10
Leg de rozemarijn en de look tussen het vlees en schuif de pan 5 tot 7 minuten in een oven van 200 °C. (De duur is afhankelijk van de dikte van de lamskroon.)
11
Haal het deksel van de sjalotten en laat ze nog even bakken op de andere kant.
12
Haal het vlees uit de oven, draai het om en dek het af met folie. Laat het zo nog eens 5 tot 7 minuten rusten.
Afwerking
13
Verwarm de friteuse voor.
1 snuifje nootmuskaat, 1 scheutje azijn
14
Breng de boontjes op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een scheut azijn.
Pommes noisettes (aardappelbolletjes)
15
Bak de aardappelbolletjes in de friteuse.
16
Snijd het lamsvlees in stukken.
17
Snijd een schijf ansjovisboter en leg een plak op het vlees.
18