Voeg de Madeira, steakpeper, zout, tijm, laurier en kruidnagels toe en zet een deksel op de pan. Laat de sjalotten konfijten op een zacht vuur.
0,5 uien, 600 g boontjes
8
Snipper de ui voor de boontjes fijn en stoof ze aan in een klont boter. Voeg de boontjes en een goede scheut water toe en zet een deksel op de pot. Laat de boontjes zacht stoven.
2 lamskronen
9
Kruid het lamsvlees met peper en zout en bak de kronen op beide kanten in boter.
rozemarijn, 2 teentjes Look
10
Leg de rozemarijn en de look tussen het vlees en schuif de pan 5 tot 7 minuten in een oven van 200 °C. (De duur is afhankelijk van de dikte van de lamskroon.)
11
Haal het deksel van de sjalotten en laat ze nog even bakken op de andere kant.
12
Haal het vlees uit de oven, draai het om en dek het af met folie. Laat het zo nog eens 5 tot 7 minuten rusten.
Afwerking
13
Verwarm de friteuse voor.
1 snuifje nootmuskaat, 1 scheutje azijn
14
Breng de boontjes op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een scheut azijn.
Pommes noisettes (aardappelbolletjes)
15
Bak de aardappelbolletjes in de friteuse.
16
Snijd het lamsvlees in stukken.
17
Snijd een schijf ansjovisboter en leg een plak op het vlees.
18
Serveer de lamskroon met de gekonfijte sjalotten, de boontjes en de gebakken aardappelbolletjes.