Instructies
4 personen
1
Verwarm de barbecue.
De aardappelen
400 g aardappelen
2
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken.
0,4 l olijfolie
3
Zet een hoge pan op een laag vuur en doe er de olijfolie in. Leg de aardappelen in de olie.
3 teentjes Look, 1 chilipeper
4
Kneus en pel de knoflook. Snijd de chilipeper in de stukken.
tijm, rozemarijn, grof zout
5
Doe de look, chilipeper, tijm en rozemarijn bij de aardappelen. Kruid met een snuif grof zout. Breng voorzichtig aan de kook.
6
Zet de pan op de barbecue (aan de zijkant) en laat de aardappelen zachtjes konfijten en gaar worden. Je kunt ze natuurlijk ook op een heel laag vuur konfijten.
Het vlees
600 g lamskoteletjes
7
Laat de lamskoteletten op kamertemperatuur komen.
olijfolie, gedroogde oregano, peper, zout
8
Wrijf de koteletjes in met olijfolie en kruid met oregano, peper en zout.
9
Laat het vlees even marineren.
De seldertzatziki
4 stengels groene selder
10
Haal de draden uit de stengels selder met een dunschiller. Rasp de stengels grof.
0,5 komkommers
11
Rasp de komkommer en doe hem bij de selder.
12
Doe de komkommer en selder in een schone keukenhanddoek en duw er zo veel mogelijk vocht uit. Het sap kun je bijvoorbeeld gebruiken in een gin tonic.
1 teentje Look, 250 g Griekse yoghurt
13
Pel de knoflook en rasp de teen bij de komkommer en de selder. Meng er de yoghurt door.
Munt, peterselie
14
Haal de blaadjes van de munt en de peterselie. Snipper ze fijn. Meng ze door de tzatziki.
cayennepeper, zout, 0,25 limoenen
15
Breng de tzatziki op smaak met cayennepeper en zout. Doe er het sap van de limoen bij.
Afwerken en serveren
16
Bak de lamskoteletjes op de barbecue.
1 bosje Rucola
17
Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.
3 lente-uien
18
Snipper de lente-uien.
olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
19
Meng de rucola met de lente-uien, een likje olijfolie en wat balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
20