Instructies

4 personen

Lamskoteletjes met ras el hanoutpuree en wortelen

1

Verwarm de barbecue.

12 lamskoteletjes
2

Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

6 frietaardappelen, olijfolie, pepers, grof zout
3

Kook de aardappelen gaar in de schil. Leg een aardappel op een vel aluminiumfolie en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met peper en grof zout.

TIPKook de aardappelen die je wilt poffen voor. Als je rauwe aardappelen op de barbecue legt, duurt het erg lang. De binnenkant blijft vaak hard en de buitenkant droogt uit. Door ze even op de barbecue te leggen, krijgen ze wel die lekker gerookte smaak.
4

Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op het rooster van de barbecue.

rozemarijn, tijm, 1 teentje Look
5

Rits de blaadjes van een tak rozemarijn en een tak tijm. Pel de knoflook. Plet de kruiden en de knoflook met een snuif grof zout in de vijzel. Doe er olijfolie bij.

6

Leg het lam in een schaal. Kruid met peper en bestrijk met de kruidenmarinade. Laat de koteletjes een tijdje marineren.

3 Wortels
7

Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.

3 blaadje laurier, zout
8

Verwarm een scheut olijfolie. Stoof de wortelen en kruid met peper en zout. Doe er een scheutje water, een tak tijm en laurier bij. Zet een deksel op de pot en laat op een laag vuur garen. Haal het deksel van de pot met wortelen en laat het water verdampen.

2 ajuinen, boter
9

Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Smelt een klontje boter in een pan. Stoof de uien gaar.

0,5 bosjes peterselie
10

Spoel de peterselie en snipper hem fijn.

1 el honing
11

Roer de honing door de gare wortelen.

12

Haal de aardappelen van de barbecue en pel ze. Doe ze in een grote schaal.

2 el Zure room, 2 el ras el hanout
13

Doe een flinke scheut olijfolie bij de aardappelen en kruid met ras el hanout. Plet de aardappelen met de pureestamper. Doe er de gesnipperde peterselie, de zure room, de gebakken uien en de wortelen bij. Schep alles goed door elkaar.

14

Bak de lamskoteletjes op de barbecue. Dat vraagt maar een paar minuten. Ze moeten vanbinnen nog rosé zijn.

15

Serveer de lamskoteletjes met de puree.