Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
800 g lamsvlees
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
1 Sjalotten
3
Pel de sjalot en snijd ze in ringen.
0,1 l Rode wijnazijn
4
Leg de ringen in een kommetje en er giet de rode wijnazijn over.
3 tl bloemsuiker
5
Voeg er de bloemsuiker aan toe en laat de sjalotringen minstens een uur marineren.
2 tl Lookpoeder, 1 tl komijn, 1 tl korianderpoeder, 0,5 tl cayennepeper, 0,5 tl kaneelpoeder, 2 tl gerookt paprikapoeder, 1 tl bruine suiker, 2 tl grof zout
6
Meng alle kruiden en het zout goed onder elkaar.
7
Snijd het vlees eerst in plakjes, dan in reepjes. Leg de reepjes in de kom met kruiden en wrijf het vlees grondig in met de kruidenmix. Laat het vlees een half uur marineren.
2 el mayonaise, 2 el Griekse yoghurt, chilisaus, 1 snuifje currypoeder, 1 teentje Look, 1 limoen, 1 snuifje zout
8
Meng de mayonaise onder de yoghurt en breng de saus op smaak met een beetje chilisaus, currypoeder, een geraspt teentje look, limoenzeste, het limoensap van een halve limoen en een snuif zout.
0,5 spitskool
9
Was de spitskool. Snijd de harde nerf uit de bladeren. Snipper ze fijn en doe in een ruime kom.
1 komkommer
10
Snijd de komkommer in 3 gelijke stukken. Snijd hem in dunne plakjes en dan in dunne reepjes. (julienne)
2 Wortels
11
Schil de wortelen en snijd de kontjes eraf. Snijd de wortels in langwerpige schijfjes.
olijfolie
12
Laat een flinke scheut olijfolie heel heet worden in een pan en bak de reepjes gemarineerd lamsvlees goudbruin en krokant in de hete vetstof.
1 Turken broeden
13
Besprenkel het Turks brood met water en rooster het in een voorverwarmde oven van 200°C.
0,5 Andijvie
14
Kuis en was de andijvie en snijd hem fijn.
15
Snijd het brood in gelijke stukken en snijd de stukken open. Lepel er wat saus in en voeg er de verse groenten aan toe.
16