Instructies
4 personen
200 g sticky rice, 0,4 l Water
1
Spoel de kleefrijst even in koud water en giet af. Kook de rijst in een dubbele hoeveelheid gezouten water gaar.
4 el Vissaus
2
Breng een pot water met de vissaus aan de kook.
400 g kippendijen
3
Snijd de kippendijen in hele kleine stukjes of haal het door een gehaktmolen.
1 el sticky rice
4
Mix de rijstkorrels heel fijn en voeg een koffielepel van het rijstpoeder toe aan het kippenvlees voor de binding.
1,5 limoenen, 3 el Vissaus
5
Pers het limoen sap erbij en breng op smaak met een scheut vissaus.
1 Sjalotten
6
Pel de sjalot, snijd ze in fijne reepjes en voeg ze toe aan het kippenvlees.
0,5 chilipeper, koriander, Munt, 30 g gember
7
Snipper de chilipeper heel fijn. Schil en rasp de gember. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, snipper ze fijn. Meng alles onder het kippenvlees. Voeg naar smaak nog wat vissaus toe.
Sushiazijn, zout
8
Giet de kleefrijst af en sprenkel er wat sushi-azijn over en kruid met een snuif zout.
1 komkommer, 200 g groene boontjes, 2 kropslaharten, basilicum
9
Snijd de kropslaharten in partjes. Snijd de komkommer in reepjes, zonder de zaadlijsten. Kuis de boontjes. Pluk wat Thaise basilicum en schik alles netjes bij elkaar op een bord.
10