Instructies

4 personen

Voor de compote van kweepeer:

1 Kweepeer (ongeveer 600 gr)
1

Schil de kweepeer, verwijder het klokhuis en snijd de vrucht in kleine stukjes.

0,1 l Water, 0,1 l witte wijn, 25 g suiker, 0,25 sinaasappelen (het sap), 0,25 citroenen (het sap)
2

Doe de kweepeer met het water, de witte wijn, de suiker en het sap van de sinaasappel en de citroen in een pan en breng het geheel aan de kook.

0,5 vanillestokje
3

Snijd de vanillestok in twee, haal de zaadjes eruit en doe de peul met de zaadjes bij de kweepeer.

4

Zet er een deksel op en laat de kweepeer garen en het vocht verdampen.

Voor het frangipanebeslag:

32,5 g amandelpoeder, 30 g suiker, 30 g bloemsuiker, 0,5 ei, 30 ml melk, 50 g malse boter, 45 g bloem, 0,5 snuifjes zout, amandelextract
5

Doe het amandelpoeder met de twee soorten suiker, het ei, de melk, de boter, de bloem, het zout en het amandelextract in een kom en meng alles.

Voor de kweepeerflappen en de afwerking:

6

Prak de kweeperen en laat de compote helemaal afkoelen.

7

Laat de oven voorverwarmen tot 175 °C.

0,5 eierdooier (met een scheutje melk)
8

Kluts de eidooier met een scheutje melk.

1 vellen bladerdeeg (vierkant)
9

Leg het bladerdeeg open, snijd het in vier gelijke vierkanten en leg de vierkanten op een bakmatje op een ovenplaat.

10

Schep een lepel frangipanebeslag op de diagonale helft van een vierkant, schep er een lepel compote op en plooi het bladerdeeg diagonaal toe, zodat je een driehoek krijgt.

11

Duw met een vork de randen van het deeg toe, zodat de flap mooi gesloten is.

4 el decorsuiker
12

Zet de flappen in met het eigeel, strooi er decorsuiker over en bak de flappen 20 minuten in de hete oven.

13

Laat ze afkoelen.