Was de aardappelen en snijd ze met een mandoline zonder te schillen in fijne plakjes. Spoel ze in koud water en dep ze droog met een doek of keukenpapier.
250 g buikspek, Bakboter, peper, grof zout, cayennepeper
2
Snijd het buikspek in dikke plakken. Verhit een pan en doe er een klein beetje boter in. Bak er de plakjes spek goudbruin aan beide kante in. Kruid lichtjes met zout peper en eventueel cayennepeper.
3 el olijfolie
3
Maak de aardappelchips in de pan of in de friteuse.In de pan: Verhit de olijfolie in een andere pan en bak er de aardappelplakjes in draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze eventueel met je favoriete kruiden zoals zout peper paprikapoeder of komijn.In de friteuse: Verwarm de friteuse voor op 170°. Frituur de aardappelschijfjes 2 à 3 minuten en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze eventueel met je favoriete kruiden zoals zout peper paprikapoeder of komijn.
150 g Belgische pickels, kervel
4
Verdeel de plakjes buikspek over kleine bordjes leg er een flinke lepel pickles bij en de aardappelchips. Strooi er een beetje grof zout over en werk af met een takje kervel.