Snijd de venkel in twee en snijd één helft in stukken.
1 scheutje olijfolie
2
Zet een pannetje met olijfolie op het vuur en stoof er de stukken venkel in aan.
2 teentjes Look, 1 ajuin
3
Pel de look en de ajuin. Snijd ze grof en voeg ze toe aan de stovende venkel.
tijm
4
Breng de groenten op smaak met enkele takjes tijm.
5
Voeg er een scheutje water aan toe en dek de groenten af met een deksel. Gaar de groenten plat.
handvol ijsblokjes
6
Neem een grote kom. Doe er ijsblokjes in en vul verder met water.
0,5 venkels
7
Snijd de harde kern uit de andere helft van de venkel en snijd ze in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Leg de plakjes op ijswater.
600 g diepvrieserwten
8
Breng water met bicarbonaat aan de kook in een kookpot. Gaar er de erwtjes in. Schep er na enkele minuten al ongeveer 100 g van de erwtjes uit en houd ze apart op ijswater. Zij zullen dienst doen als garnituur later.
Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
3 l groentebouillon
9
Giet de koude bouillon over de gare groenten tot ze onder staan om ze sneller af te koelen.
10
Giet de rest van de erwtjes af en spoel ze onder koud water om af te koelen. Giet de erwtjes in de beker van de blender.
11
Doe er ook de gare groenten in met de koude bouillon en mix het geheel fijn.