Instructies

4 personen

Soep

2 prei, 2 courgettes, 2 ajuinen
1

Zet een pot op het vuur met boter. Snijd de uien, prei en courgette in stukken en stoof ze samen lichtjes aan in de pot.

2 teentjes Look, 2 blaadjes laurier, tijm, 2 l Water, 1 Bouillon blokje
2

Doe er vervolgens de look bij, samen met het water en een bouillonblokje. Kruid de soep verder bij met peper, zout, tijm en laurier en laat het geheel verder garen op het vuur met het deksel op. Laat de soep afkoelen wanneer ze klaar is.

200 g spinazie
3

Kook de spinazie in water met een beetje bicarbonaat. Giet de spinazie af en laat afkoelen.

2 avocado's, 1 scheutje azijn
4

Pel de avocado’s en haal de pit eruit. Als de soep en de spinazie afgekoeld zijn, doe dan de soep, spinazie en de avocado’s in de blender (of gebruik een staafmixer) en mix fijn. Voeg nog een klein scheutje azijn toe en kruid nog wat bij met zout en peper.

Tartaar van makreel

3 eieren
5

Maak hardgekookte eieren: laat ze een 9-tal minuutjes voor echt hardgekookte eieren of een 8-tal minuutjes als de eierdooier nog iets smeerbaarder mag zijn.

1 gerookte makreel
6

Haal het vel van de makreel en pluk het vlees van de graat. Probeer geen kleinere graten mee te nemen in de tartaar.

0,5 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie, augurken, 30 g kappertjes, 2 tl mierikswortel pasta, 2 el mayonaise, 0,5 citroenen
7

Snijd de sjalot en de augurken fijn en doe ze in een mengkom samen met de makreel. Hierbij komen nog fijngesneden kappertjes peterselie, mayonaise, mierikswortelpasta, sap van de citroen, peper en zout.

8

Haal de eitjes uit het water en koel ze af onder koud water. Pel en plet ze eerst in een apart kommetje alvorens ze bij de rest van de tartaar te mengen. Meng tot slot alles goed door elkaar.

4 sneetjes roggebrood
9

Snijd een viertal sneden van het roggebrood en rooster met een beetje olijfolie in de oven of steek ze in de broodrooster. Smeer er bij het serveren de makreeltartaar over.