Instructies

4 personen
1

Verwarm de barbecue voor.

800 g Vastkokende aardappelen, zout
2

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout.

3 eieren
3

Kook de eieren hard. Dat kan in dezelfde kom als de aardappelen.

4 Pensen
4

Haal de pensen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

5

Giet de aardappelen af en koel ze samen met de eieren af in koud water zodat de garing stopt.

2 el mosterd, 2 el honing, 4 el azijn, 6 el olijfolie, peper
6

Meng de mosterd met de honing, azijn en olijfolie tot een mayonaise-achtige saus. Kruid met peper en zout.

TIPIn plaats van azijn kun je ook het pekelvocht van de zilveruitjes gebruiken.
7

Houd de helft van de saus opzij.

1 el Zilverui, 10 augurken, 1 el kappertjes
8

Snijd de zilveruitjes en de augurken klein. Meng ze met de kappertjes.

0,5 bosjes peterselie, 0,5 bosjes Bieslook
9

Snipper de peterselie en de bieslook en doe ze bij het mengsel. Schep alles door de helft van de saus.

10

Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Roer ze ook door de saus.

11

Schep de saus door de afgekoelde aardappelen. Voeg eventueel wat extra saus toe als het mengsel te droog is. Kruid met peper en zout.

12

Grill de pensen op de barbecue.

13

Serveer de pensen met de aardappelsalade, wat extra saus en eventueel een lepeltje mosterd.