Instructies
4 personen
1
Laat de friteuse voorverwarmen tot 180 °C.
4 konijnenbouten
2
Kruid de konijnenbouten met peper en zout en kleur ze aan beide kanten in een scheut arachideolie in een grote pot.
2 uien, 3 teentjes Look
3
Snijd de uien grof en snipper de look fijn. Haal de bouten uit de pot.
2 bakjes champignons
4
Snijd de champignons in grote stukken en stoof ze aan. Voeg er een klont boter aan toe.
Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier), 1 Tomatenpuree (140 gr)
5
Voeg de ui, de look en de kruidentuil toe. Doe de tomatenpuree erbij en laat even bakken.
0,1 l sherry, 0,1 l witte wijn
6
Leg de bouten weer in de pot en blus met de sherry en de witte wijn.
0,3 l Kippenbouillon
7
Kruid met peper en zout en voeg de kippenbouillon toe. Zet een deksel op de pot en laat de bouten 45 minuten zacht garen.
800 g frietaardappelen
8
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne staafjes, spoel ze en droog ze tussen een handdoek.
9
Bak de pommes pailles krokant in de friteuse en laat ze uitlekken op keukenpapier.
150 g veldsla
10
Kuis en was de veldsla en breng op smaak met olijfolie, azijn en peper en zout.
30 g boter, 30 g bloem
11
Meng de boter met de bloem en laat ze oplossen in de saus om ze te binden.
12
Kruid de saus met peper en zout en werk af met een scheutje sherry.
1 bosje dragon
13
Snipper de dragon fijn en voeg hem toe aan de konijnenbouten.
14