Instructies

4 personen

Konijn met rode wijn, spek, champignons en aardappelpuree

1 konijn
1

Kruid de stukken konijn aan alle kanten met peper en zout.

boter
2

Smelt een klont boter in een kookpot.

3

Kleur de stukken konijn rondom in de boter.

400 g spek
4

Snijd het spek in dunne repen.

3 ajuinen
5

Pel in ui-snipper.

6

Haal het konijn uit de kookpot. Bak het spek krokant in dezelfde vetstof. Doe er de niertjes en de lever van het konijn bij en laat ze mee bakken.

250 g champignons
7

Borstel de champignons schoon en snijd ze in stukken. Doe ze bij het spek en laat mee bakken.

1 teentje Look
8

Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn en plet met een mes. Doe de knoflook bij het spek.

laurier, tijm
9

Doe er de gesnipperde ui bij als de champignons wat gebakken zijn. Kruid met laurier en tijm.

2 el bloem
10

Strooi de bloem over de champignons en het spek en laat even mee bakken.

0,75 l rode wijn, 0,5 l Water
11

Leg de stukken konijn terug in de kookpot en bevochtig met wijn en water. Het konijn moet bijna helemaal onder staan.

peper, zout, 1 el mosterd, 2 el bessenconfituur
12

Kruid met peper en zout. Doe mosterd en confituur bij het konijn.

13

Zet een deksel schuin op de kookpot zodat er een kleine opening is. Laat ongeveer 45 minuten garen op een zacht vuur.

800 g aardappelen
14

Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

100 g boter, 1 ei, 1 scheutje melk, nootmuskaat, zout
15

Plet de aardappelen met een pureestamper met ei, boter en een scheutje melk. Kruid met zout en nootmuskaat.

16

Meng een gelijke hoeveelheid boter met bloem tot beurre manié als de saus niet dik genoeg is. Roer het door de saus voor extra binding.

1 bakje tuinkers, peterselie
17

Werk het konijn af met tuinkers en gesnipperde peterselie. Geef er aardappelpuree bij.