Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

1 klontje boter
2

Smeer de bodem van de springvorm in met boter en schik er een passend vel bakpapier bovenop.

250 g Oreo's, 1 snuifje zout
3

Doe de Oreo's in een mengkom en kneus ze met de K in de keukenrobot of met de hand. Voeg er een snuif zout aan toe.

100 g boter
4

Smelt de boter.

1 dl Water, 3 el espresso
5

Meng het water met de oploskoffie en verwarm deze op een zacht vuurtje.

3 blaadjes gelatine
6

Week de gelatineblaadjes in koud water.

7

Meng de gesmolten boter onder de Oreo's en stamp het geheel nog fijner.

8

Stort de mengeling vervolgens uit op de bodem van de springvorm en bak deze kort af in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten ongeveer.

3 eieren, 90 g kristalsuiker
9

Vang de eiwitten op in een mengkom. Doe de eigelen in de kom van de keukenmachine en klop ze kort los. Voeg er de suiker aan toe en klop de eigelen vervolgens bleek tot een ruban.

10

Los de gelatineblaadjes op in de warme koffie en laat het geheel even afkoelen.

11

Haal de koekjesbodem uit de oven en laat afkoelen.

12

Klop de eiwitten op.

1 snuifje kaneel
13

Giet de koffie bij de ruban en klop het geheel koud. Breng op smaak met de kaneel.

0,3 l Room
14

Meng de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het koffiebeslag. Klop vervolgens de room half op en spatel ook onder het beslag.

15

Stort het koffiebeslag vervolgens uit op de Oreobodem. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

6 sneetjes peperkoek, 1 klontje boter
16

Snijd de peperkoek in blokjes en bak ze in de pan met boter. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.

cacaopoeder
17

Verwijder de springvorm en leg de croutons op de taart. Werk de taart af met cacaopoeder.