Instructies

4 personen
boter
1

Smelt een flinke klont boter in een grote pot.

4 ajuinen
2

Schil en snijd de uien grof. Stoof ze aan in de hete boter.

2 teentjes Look
3

Snijd de teentjes look fijn en stoof ze mee aan.

1 knolselder
4

Maak de knolselder schoon en snijd in blokken. Stoof mee aan.

3 aardappelen
5

Schil de aardappelen en snijd ze in blokken. Stoof ook mee aan.

3 l groentebouillon, tijm, laurier, witte peper, selderijzout, nootmuskaat
6

Overgiet de groenten met de groentebouillon. Breng op smaak met een kruidentuil van tijm en laurier, een snuif witte peper, een snuif selderzout en een snuif nootmuskaat. Dek de pot af met het deksel en laat de groenten minstens 30 minuten garen.

1 snuifje bicarbonaat
7

Breng een pot met water aan de kook en doe er een snuif bicarbonaat in.

200 g boerenkolen
8

Maak de boerenkool schoon door de dikke nerf eruit te halen en snijd de blaadjes fijn. Gaar de boerenkool gedurende enkele minuten in het kokende water.

9

Giet de boerenkool af en spoel onder koud water. Hou apart.

boter
10

Smelt een klont boter in een pan.

4 Pensen
11

Haal het vel van de pensen en snijd ze in stukjes. Bak het vlees in de hete boter.

12

Haal de kruidentuil uit de pot en schep alles in de blender. Mix de soep fijn en giet ze opnieuw in de pot.

2 tl mierikswortel pasta
13

Voor de liefhebbers: voeg wat mierikswortel toe aan de soep voor extra scherpte. Meng daarna de gekookte boerenkool onder de soep.

Truffelpasta
14

Serveer de zijdezachte knolseldersoep in een soepkom en presenteer er wat blokjes pens bij. Werk af met een beetje truffelpasta of -olie. Smakelijk!