Schil de aardappelen en kook ze samen met de eieren gaar. Giet de aardappelen en de eieren af wanneer ze gaar zijn en laat ze afkoelen onder koud water.
Kruid met zout, tandoorikruiden, currypoeder, kipkruiden en gerookt paprikapoeder.
0,2 l arachideolie
12
Giet de olie er al mixend bij.
Voor de tartaarsaus
1 el zure uitjes, 1 el zure augurk
13
Doe de zilveruitjes en de augurken in de pot van de blender.
14
Pel de gekookte eieren en doe ze erbij.
15
Mix het geheel kort of snijd alles fijn.
peterselie, Bieslook, dragon
16
Snijd de groene kruiden fijn en voeg ze toe.
4 el mayonaise, peper, zout
17
Meng alles met enkele eetlepels mayonaise en kruid met peper en zout.
Voor de pepermayonaise
4 el mayonaise (die je vers maakt in deze bereiding), 2 el steakpeper
18
Meng enkele eetlepels mayonaise met de steakpeper.
Voor de cocktailsaus
3 el mayonaise (die je vers maakt in deze bereiding), 1 el ketchup, 1 scheutje whisky
19
Meng de mayonaise met de ketchup en breng op smaak met een scheutje whiskey.
Voor de coleslaw
2 el mayonaise (die je vers maakt in deze bereiding), 1 snuifje currypoeder, 1 scheutje appelazijn
20
Meng wat mayonaise met currypoeder en voeg er een scheut azijn aan toe.
0,5 appels (Jonagold), 1 rode ui
21
Snijd de appel en de rode ui in fijne reepjes en doe ze erbij.
100 g wortelen (geraspt), 100 g Witte kolen (geraspt), peper, zout
22
Voeg de witte kool en de wortel toe, kruid met peper en zout en meng alles.
0,25 bosjes peterselie
23
Snipper de peterselie fijn en strooi hem over de coleslaw.
Voor de aardappelsla
24
Snijd de afgekoelde aardappelen in stukjes, doe ze in een kom met enkele eetlepels tartaarsaus en meng.
Voor de polpette (gehaktballen)
200 g gemengd gehakt, 1 eierdooier, 20 g paneermeel, peper, zout
25
Doe het gehakt met de eierdooier en het paneermeel in een kom, kruid met peper en zout en meng goed. Vorm ballen van het gehakt en duw ze wat plat. Laat de burgers even rusten.
Bak een mini-gehaktbal op de plaat en leg de plakken courgette of aubergine met een likje olijfolie, peper en zout op de grillplaat.
0,2 l Tomaten passata
27
Wikkel het gebakken gehaktballetje in een reep courgette of aubergine en lepel er wat passata over.
100 g gemalen mozzarella
28
Strooi er wat gemalen mozzarella over en gratineer het geheel.
Voor de vegetarische omelet
champignons (een bakje), 200 g halloumi
29
Leg enkele plakjes champignon en halloumi op de plaat en bak ze.
8 eieren
30
Giet wat geklutst ei in een pannetje, leg er de gebakken plakjes champignons en halloumi in en schuif het pannetje onder de plaat.
31
Laat het ei garen.
32
Serveer de raclette met het tafelzuur, de gezouten krieltjes, de verse eiersla en de waldorfsalade. Jeroen zet ook nog fijne vleeswaren, zure uitjes, augurken, stokbrood op tafel.
33
Tip: Voor meer uitgebreide stappen en gourmetinspiratie kan je terecht in Jeroens kookboek 'Feest'.