Instructies

4 personen

De kippenvinken

1 Sjalotten, 0,25 bosjes peterselie, 400 g kippengehakt, 1 eierdooier, 50 g paneermeel, peper, zout
1

Pel en snipper de sjalot heel fijn. Snipper de peterselie. Meng het gehakt met de sjalot, de peterselie, de eierdooier en het paneermeel in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.

2 kipfilets, peper, zout
2

Snijd de kipfilets overlangs in dunne plakjes. Leg de plakjes tussen twee vellen bakpapier, sla ze voorzichtig platter met een vleeshamer. Kruid licht met peper en zout.

3

Leg op elke plak kipfilet een beetje gehakt en rol op.

boter, olijfolie
4

Smelt een klontje boter in een pan en doe er wat olijfolie bij. Bak de kippenvinken rondom aan. Leg ze eerst op de naad. Laat ze garen op een zacht vuur onder een deksel.

De warmoesstoemp

800 g aardappelen
5

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

400 g snijbiet
6

Was de snijbiet (warmoes) en laat goed uitlekken.

boter, 200 g spek
7

Smelt een klont boter in een kookpot. Snijd het spek in reepjes en bak het in de boter.

8

Snijd zowel de bladeren als de nerven van de warmoes fijn. Bak met het spek.

9

Voeg er een klein scheutje water aan toe en laat op een zacht vuur onder een deksel garen tot de nerven zacht zijn.

10

Giet de aardappelen af. Doe ze bij de warmoes met spek en plet tot stoemp.

boter, 1 el mosterd, peper, zout, nootmuskaat
11

Doe een klontje boter en wat mosterd bij de stoemp en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Serveren

Picklessaus
12

Serveer de kippenvinken met warmoesstoemp en pickles.