Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

800 g krielaardappelen, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, tijm
2

Spoel de krieltjes en doe ze met een scheut olijfolie in een ovenschaal. Kruid met grof zout en enkele takken tijm. Schuif de ovenschaal 30 minuten in de oven.

400 g kippengehakt, 60 g paneermeel, 1 tl kippenkruiden
3

Doe het kippengehakt in een kom, voeg er het paneermeel aan toe en kruid met kippenkruiden. Laat de keukenmachine kort draaien of meng het met de hand.

2 kipfilets, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 4 plakjes Zwarte Woudham
4

Snijd de kipfilets overlangs in twee of drie dunne plakken en klop de filets voorzichtig plat. Kruid af met een snuif peper en zout. Leg op elke snede een plakje ham en wat van het gehakt. Rol het geheel op tot een stevig rolletje.

TIPOm de kipfilets plat te kloppen kan je een vleesklopper of de achterkant van een pan gebruiken. Je legt best een vel bakpapier op de filets om ze te beschermen.
1 een klont boter
5

Laat een klont boter smelten in een pan op een laag vuur.

6

Leg de kippenvinken in de bruisende boter en laat korsten. Draai regelmatig om tot elke kant van het rolletje een mooie bruine kleur heeft.

7

Leg de gebakken vinken in een ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.

1 een klont boter, 1 bosje Wortel
8

Laat een nieuw klontje boter smelten in dezelfde pan. Zet nog een andere pan op het vuur voor de wortelen en laat ook daar een klontje boter in smelten.

2 ajuinen, 1 teentje Look
9

Pel de ajuinen voor de saus en de wortelen. Snijd de ajuin voor de wortelen grof en stoof ze aan. Snijd de ajuin voor de saus in sliertjes en stoof ze in de pan van de kip. Pel de look en voeg in z’n geheel toe aan de ajuin voor de saus.

1 snuifje peper, 1 snuifje zout
10

Was de jonge wortelen grondig en snijd ze in grote stukken. Stoof de wortelen mee aan en kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat de wortelen zachtjes garen.

1 el bloem, 1 scheutje cognac, 0,1 l Kippenbouillon, 0,1 l Room
11

Strooi in de andere pan bloem over de ajuin en de look en laat even meebakken. Voeg de cognac toe en laat het meeste verdampen. Voeg vervolgens de kippenbouillon en de room toe en laat de saus even inkoken.

dragon, platte peterselie
12

Snipper ondertussen de dragon en de peterselie fijn. Voeg de dragon toe aan de saus. Prak de wortelen kort met een pureestamper en meng er de peterselie onder.

13

Schep wat geroosterde krieltjes en geprakte wortelen op een bord en lepel er de saus over. Snijd de vinken in twee of drie en schik ze op het bord.