Instructies
4 personen
500 g Loskokende aardappelen
1
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
3 uien, 2 teentjes Look
2
Snijd de ui in slierten en bak ze met de fijngehakte look in boter.
3
Hou 1/4 van de gebakken ui apart om het gerecht mee af te werken.
0,5 butternuts
4
Snijd de pompoen in stukken en doe ze bij de rest van de ui en voeg er een scheut water en een snuif zout aan toe. Zet een deksel op de pot en laat de pompoen even garen.
600 g kippengehakt, 1 eierdooier, 80 g paneermeel, 1 snuifje gedroogde oregano, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
5
Meng het kippengehakt met de dooier, het paneermeel, zout, oregano, kippenkruiden en paprikapoeder.
100 g feta
6
Verkruimel de feta en meng de kaas onder het gehakt.
100 g panko
7
Paneer de burgers in panko en bak ze op beide kanten in olie met een klont boter.
500 g spinazie, 1 teentje Look
8
Was de spinazie, snijd hem grof en stoof hem in een klontje boter aan met een teentje geplette look.
1 snuifje nootmuskaat
9
Kruid de spinazie met peper, zout en nootmuskaat.
1 snuifje nootmuskaat
10
Giet de aardappelen af, doe ze bij de pompoen en ga er met een pureestamper door. Breng de stoemp op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
11
Warm de overgebleven gebakken ui terug op in een pan.
12