Instructies

4 personen
1

Breng een pot gezouten water aan de kook.

1 ajuin, olijfolie
2

Pel de ui, snijd ze in vier en haal de stukken uit elkaar. Stoof de stukken ui aan in een flinke scheut olijfolie op een zacht vuur.

1 Wortel, 1 rode paprika, 1 groene paprika
3

Schil de wortel, snijd hem in schuine repen. Schil de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken. Stoof alles mee aan.

30 g gember, 2 teentjes Look
4

Schil de gember en de look. Rasp of pers ze bij de groenten.

2 tl Tomatenpuree, 3 el ketchup
5

Doe de tomatenpuree en de ketchup erbij en laat even meestoven.

3 el Ciderazijn, 1 blikje ananas, 0,2 l Water, cayennepeper, paprikapoeder
6

Schenk het sap van de ananas, de ciderazijn en het water erbij. Kruid de zoetzure saus met zout, paprikapoeder en cayennepeper.

100 g Mange touts of sluimerwten
7

Voeg de blokjes ananas toe. Snijd de sluimererwten in grote stukken en voeg ze toe.

250 g basmatirijst
8

Spoel de rijst onder koud water en kook hem gaar in gezouten water.

400 g kipfilets, zout, zwarte peper, kipkruiden, currypoeder, 2 el maïzena
9

Laat een flinke scheut olie heet worden in de wok. Snijd de kip in blokjes en doe ze in een kom met zout, peper, een snuif kipkruiden en wat currypoeder. Schep de maïzena erbij en meng alles goed onder elkaar. Roerbak de stukken kip goudbruin in de hete wok.

2 lente-uien
10

Snipper de lente-ui fijn. Schep wat rijst op een bord en lepel er wat zoetzure saus met ananas over. Leg de blokjes kip erbij en werk af met lente-ui.