Instructies
4 personen
20 g gember, 0,5 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje. Snijd de ui, de gember en de look fijn en stoof alles aan in de olie.
250 g langkorrelrijst
2
Spoel de rijst kort en voeg hem toe aan de ui en de look. Voeg er een dubbele hoeveelheid water aan toe, voeg een snuif zout toe en zet een deksel op de pot. Kook de rijst in 10 minuten gaar en hou hem warm
1 scheutje olijfolie
3
Zet een wok op het vuur en laat een goede scheut arachide olie heet worden.
1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje kippenkruiden, 50 g maïzena, 600 g kipfilets
4
Schep de maïzena in een kom en voeg er de kippenkruiden, een snuif zout en het gerookte paprikapoeder aan toe. Snijd de kip in blokjes en wentel ze door de maïzena en de kruiden. Bak de stukjes kip in de hete olie.
2 ajuinen, 1 rode paprika, 2 Wortels
5
Snijd de groenten voor de saus grof: uien, paprika en wortel. De wortels mogen in schijfjes.
6
Schep de kip uit de wok en doe de olie weg. Laat een scheutje nieuwe olie heet worden in de wok en bak de verschillende groenten in de olie samen met de fijngeperste look.
40 g Tomatenpuree, 3 el ketchup, 100 g bamboescheuten, 2 blikje ananasstukjes, 0,1 l Water
7
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Voeg er de ketchup en de blikjes ananas aan toe, gevolgd door een scheutje water en de bamboescheuten.
0,1 l Witte wijnazijn, 4 el zoete chilisaus, sriracha
8
Voeg er als laatste nog naar smaak de azijn, de sweet chilisaus en een eetlepel sriracha aan toe en breng de saus op een zacht vuur aan de kook. Voeg de kip er opnieuw aan toe en laat de saus nog even koken.
100 g cashewnoten
9
Zet een pannetje op het vuur met een likje olie en kleur de cashewnoten in de olie. Laat de nootjes even uitlekken op wat keukenpapier.
4 stengels lente-uien
10