Instructies

4 personen
4 kippenbillen, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje kippenkruiden
1

Wrijf de kippenbillen in met olijfolie en kruid ze met kippenkruiden. Grill de kippenbillen op de hete bbq (200°C), reken ongeveer 20 minuutjes per zijde.

200 g boter
2

Laat de boter op temperatuur komen en doe ze in een kom.

1 el Zwarte peperbollen, 1 citroen, tijm, 1 snuifje grof zout
3

Doe de peperbolletjes in de vijzel, kneus ze en voeg ze toe aan de boter. Rasp een deel van de schil van de citroen bij de boter en pers het sap erbij. Voeg er wat fijngesneden verse tijm en een snuif grof zout aan toe en meng alles goed onder elkaar. Laat de boter weer koud worden in de koelkast.

1 kropsla
4

Kuis en was de sla en scheur hem in grote stukken. Verdeel de sla over een grote schaal.

1.000 g tomaten, 2 ajuinen, 1 scheutje dragonazijn
5

Snijd de tomaten in willekeurige stukken en verdeel ze over de sla. Pel de uien, snijd ze in ringen en doe ze bij de tomaten. Sprenkel er flink wat azijn en een scheut olijfolie over en kruid met peper, zout en fijngesnipperde dragon.

basilicum
6

Leg de gebakken kip op een schaal en werk ze af met de peper-citroenboter en enkele blaadjes basilicum. Serveer de sla en de tomaten erbij.