Instructies

4 personen
3 l groentebouillon
1

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.

boter
2

Smelt een klont boter in een soepketel.

2 ajuinen
3

Pel de uien en snipper ze fijn.

2 pastinaak, 2 Wortels, 2 rapen
4

Schil de pastinaken, de wortelen en de rapen met een dunschiller. Snijd de groenten eerst in dunne plakjes en dan verder in fijne blokjes (brunoise).

5

Stoof de groenten aan in de boter.

2 teentjes Look
6

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Laat de knoflookpulp mee aanstoven.

peper, 1 scheutje Oxo
7

Bevochtig de groenten met de warme bouillon. Kruid met peper. Breng eventueel verder op smaak met een klein scheutje Oxo.

tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
8

Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de soep.

9

Zet het deksel op de ketel en laat 20 minuten garen op een zacht vuur.

200 g kervel
10

Spoel de flinke portie kervel en laat uitlekken. Hak de blaadjes en de zachte steeltjes fijn met een scherp koksmes.

200 g ossentong
11

Snijd de ossentong in fijne reepjes (julienne).

12

Meng de kervel met de ossentong als garnituur. Doe het garnituur bij de soep en roer. Laat nog een paar minuten sudderen en dan is ze al schepklaar.