Instructies

4 personen
Witte kolen, 2 wortelen
1

Rasp de witte kool en de wortelen in een kom.

1 rode ui, 4 el mayonaise (Japanse), 2 el rijstazijn
2

Snijd de rode ui fijn en voeg ze toe. Breng de coleslaw op smaak met de Japanse mayonaise, mirin, peper en zout.

125 g ketchup, 2 el Engelse saus, 0,1 l sake, 2 el sojasaus, 1 el suiker, 1 el mosterd, 2 el mirin
3

Doe de ketchup met de Engelse saus, de mirin, de sake en de sojasaus in een kommetje met de suiker en de mosterd.

1 teentje Look, 10 g gember
4

Rasp er de look en de gember bij.

2 el bloem, 1 el maïzena, 2 eieren, 200 g panko
5

Neem drie schalen. Meng de bloem met de maïzena in de eerste schaal, kluts de eieren in een tweede en de panko in een derde schaal.

400 g kipfilets
6

Snijd de kipfilet in dunne plakken en klop ze plat.

TIPTip: Bedek de kip met een vel bakpapier en gebruik een vleeshamer.
7

Kruid de kip met peper en zout.

8

Paneer de kip. Haal de plakken eerst door de bloem, dan door het eiwit en als laatste door de panko.

9

Verwarm olie in een ruime pan. Bak de kip krokant en laat even uitlekken op keukenpapier.

12 sneetjes toast brood
10

Snijd het brood in plakken. Rooster ze kort op beide kanten in de pan.

2 stengels lente ui
11

Snipper de lente-ui fijn.

12

Snijd de korsten van het brood en snij de sandwich in een mooi vierkant.

13

Schep wat saus op het brood en leg er een stuk gebakken kip tussen.

14

Snijd de sandwich diagonaal door en leg hem op een bord. Serveer met wat coleslaw en lente-ui.