Instructies

4 personen

De biscuit

100 g suiker, 100 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl vanille-extract, 2 tl kaneelpoeder, olie, 5 eieren
1

Voor de rol maken we een klassiek biscuitbeslag met eieren, suiker en bloem.

2

Verwarm de oven voor tot 210 °C.

3

Doe de eieren in de kom van de keukenmachine en laat draaien.

4

Weeg de suiker nauwkeurig af en doe hem bij de eieren. Laat de machine draaien tot je een schuimende massa krijgt waarop zich pieken vormen. Klop er het vanille-extract en een snuifje kaneelpoeder door.

5

Haal de kom van de keukenmachine. Zeef de bloem met het bakpoeder bij het beslag en spatel ze er voorzichtig door. Gebruik geen garde en werk snel. Voor een luchtig gebak is het nodig dat je lucht onder het beslag duwt.

6

Vet een bakplaat in met een beetje olie of gesmolten boter. Dat zorgt ervoor dat het bakpapier blijft plakken.

7

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en laat de randen wat omhoog staan. Duw het bakpapier goed in de hoeken zodat je een perfecte rechthoek krijgt.

8

Giet het beslag op het bakpapier en verdeel het met een paletmes gelijkmatig over de hele bakplaat.

9

Zet 5 tot 10 minuten in het midden van de oven. Hou de biscuit in de gaten en laat hem zeker niet te lang bakken. Als hij te krokant is, kun je hem niet meer rollen.

10

Haal de biscuit uit de oven zodra de bovenkant lichtbruin kleurt.

11

Leg een schone keukenhanddoek op de biscuit. Draai de biscuit om op een grote snijplank zodat de kant met het bakpapier bovenaan ligt. Maak het papier voorzichtig al een beetje los aan de hoeken maar laat het zitten. Laat de rol afkoelen.

De vulling

2 peren, 150 g Yoghurt, 70 g rozijnen, 150 g amandelschilfers, 2 el bruine suiker, 25 g boter
12

Rooster de amandelschilfers in een hete pan zonder vetstof. Doe ze in een kom.

13

Schil de peren, snijd ze in vier en verwijder het klokhuis. Snijd ze in kleine stukken.

14

Verwarm 25 g boter in een pan en bak de stukjes peer met de bruine suiker tot ze mooi karameliseren. Gebruik niet te veel boter want de vulling mag niet te vochtig worden. Laat afkoelen.

Afwerken en serveren

1 el Confituur, 130 g Bresilienne nootjes, 150 g bruine suiker
15

Doe de kweeperenconfituur in een steelpannetje met een beetje water. Verwarm en roer tot de confituur volledig is opgelost.

16

Haal het bakpapier van de biscuit. Leg hem met de bruine kant naar boven op een grote snijplank. Strijk er de Griekse yoghurt op uit.

17

Verdeel de gebakken peren over de yoghurt en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers.

18

Draai de snijplank zo dat de biscuit in de lengte voor je ligt. Rol het gebak voorzichtig op. Leg de ‘sluiting’ aan de onderkant zodat de rol goed dicht blijft.

19

Besprenkel de buitenkant van de rol helemaal met de verdunde kweeperenconfituur (‘sauceren’).

20

Meng de brésiliennenootjes met de bruine suiker en strooi uit op een bakplaat of in een grote ovenschaal. Rol de biscuit door het mengsel tot hij helemaal bedekt is.

21

Snijd de rol met een goed scherp mes in dikke plakken. Serveer er eventueel een bolletje vanille-ijs, wat extra Griekse yoghurt of plattekaas bij.