Instructies

4 personen
400 g penne
1

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar. Laat vervolgens afkoelen.

Voor de tomatensalade

4 tomaten, 2 Sjalotten, 0,5 dl sherry-azijn, 1 tl chilipeper, 1 scheutje olijfolie
2

Pel de sjalotten, snijd in fijne ringetjes en doe ze een kommetje met een flinke scheut azijn. Snijd vervolgens een chilipeper fijn en voeg het toe aan de sjalotten. Snijd de tomaten in blokjes, voeg ook toe aan de sjalotten en  kruid met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Meng het geheel niet onder elkaar.

Voor de pesto

0,5 teentjes Look, 4 el zonnebloempitten, 70 g parmezaan, 1,5 bosjes basilicum, limoensap, 0,3 l olijfolie
3

Doe de parmezaan, zonnebloempitten en een half teentje knoflook in de blender. Voeg er vervolgens een flinke scheut olijfolie aan toe. Blend tot een mooi geheel. Voeg de basilicum er nu aan toe en pers er een beetje citroensap bij. Werk af met peper en zout. Blend opnieuw tot een mooi geheel.

4

Giet de pasta af wanneer hij gaar is en spoel hem onder koud water.

Voor de schnitzels

4 kalkoenlapjes
5

Klop de plakken kalkoen plat met de vleeshamer en kruid ze met peper en zout.

2 eieren
6

Breek de eieren in een kom en kluts ze. Kruid met een beetje peper en zout.

120 g paneermeel
7

Haal de kalkoenlapjes eerst door het geklutste ei en vervolgens door het paneermeel.

8

Laat een flinke klont boter smelten in een grote pan en voeg er een scheutje olie aan toe. Bak vervolgens de schnitzels op een zacht vuur in de vetstof.

Voor de afwerking

9

Meng de pesto onder de afgekoelde pasta. Kruid eventueel nog met peper.

10

Doe de pasta vervolgens in een grote serveerkom.

11

Meng de gemarineerde ui onder de tomaten.

12

Snijd de tomaten in stukken en doe ze bij de sjalotten. Rasp er vervolgens de zeste van de citroen bij.