Instructies
4 personen
De kalkoensaté
600 g kalkoenfilets, 1 ananas, 1 limoen, olijfolie, 1 el tandoorikruiden, zout, cayennepeper
1
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en sprenkel er een flinke scheut olijfolie over.
2
Kruid met cayennepeper, zout en tandooripoeder en laat marineren in de koelkast.
3
Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
4
Prik afwisselend 2 stukken ananas en 3 stukken kalkoen op satéprikkers.
5
Barbecue saté op grill.
Dipsaus voor de kalkoensaté
200 g platte kaas, 0,5 bosjes Bieslook, 1 el appelazijn, 1 el tandoorikruiden, zout
6
Meng de plattekaas met tandooripoeder en appelazijn.
7
Snipper de bieslook en doe hem bij de dipsaus. Breng op smaak met een snuif zout.
TIPIn plaats van bieslook, kan je ook gesnipperde dragon, peterselie of lavas gebruiken.
Saus voor het broodje merguez
200 g platte kaas, 0,5 bosjes koriander, 2 tl komijnpoeder, 1 limoen
8
Snipper de koriander en doe hem bij de plattekaas.
9
Breng op smaak met komijnpoeder en het sap van ½ limoen.
Mexicaanse salade
1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 140 g maïs, 300 g tortilla dip, 1 tl komijnpoeder, cayennepeper, zout
10
Schil de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes (brunoise).Meng ze met de maïs en breng op smaak met komijnpoeder, cayennepeper en zout.Roer er de tortilladip door.
Afwerken en serveren
3 jalapenopepers, 1 limoen
11
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
12
Snipper de jalapeños fijn.
13
Snijd de limoen in fijne plakjes.
14
Verwarm de broodjes in de oven.
15
Bak de kalkoensatés en de merguezworstjes op de barbecue of in een pan.
16
Vul de broodjes met Mexicaanse salade en een merguezworst. Strooi er gesnipperde jalapeños over en werk af met de saus.
17