Instructies
4 personen
1
Verwarm de barbecue.
1.000 g kalfskroon
2
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
De aardappelpuree
800 g aardappelen
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje melk, 3 eierdooiers, zout
4
Giet de aardappelen af. Plet ze met een scheut goede olijfolie, een scheutje melk en de eierdooiers. Breng op smaak met wat zout.
De kalfskroon en tomaten
peper, grof zout
5
Kruid de kalfskroon met peper en grof zout. Wrijf het in met olijfolie.
300 g trostomaten, peper, zout, balsamicoazijn
6
Leg de tomatentrosjes in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over. Kruid met peper en zout. Giet er een flinke scheut balsamicoazijn over.
7
Bak het vlees 3 tot 4 minuten aan elke kant op de barbecue. Haal de kalfskroon van de barbecue en laat het vlees ongeveer 8 minuten rusten onder aluminiumfolie.
8
Pof de tomaten 15 minuten op de barbecue in de ovenschaal.
De vinaigrette
1 Sjalotten, basilicum, Munt, marjolein
9
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Haal de blaadjes van de basilicum en de munt en snijd ze fijn. Snijd de marjolein ook fijn.
1 chilipeper
10
Verwijder zaden en zaadlijsten van de chilipeper en snipper de chili fijn.
20 g ansjovisfilets
11
Snijd de ansjovisfilets wat kleiner.
0,1 l olijfolie, 1 limoen, 20 g kappertjes
12
Meng de olijfolie met het limoensap, de sjalot, de chilipeper en de kappertjes. Doe er de basilicum, de munt en de marjolein bij.
13
Laat de vinaigrette een tijdje trekken.
Afwerken en serveren
14
Serveer het vlees met de gepofte tomaatjes, de aardappelpuree en de vinaigrette.
TIPGeef er eventueel een slaatje of wat rucola bij.