Instructies
4 personen
1
Laat de friteuse voorverwarmen.
600 g kalfsgehakt, 200 g varkensgehakt, 2 eierdooiers, zout, peper, 1 flinke snuif nootmuskaat
2
Meng het kalfsgehakt met het varkensgehakt, de eierdooiers, peper, zout en de nootmuskaat.
1 ajuin, 0,5 bosjes platte peterselie, 100 g paneermeel, 1 flinke snuif Evlier
3
Snipper een ui heel fijn en hak de peterselie fijn. Voeg toe aan het gehakt, gevolgd door het paneermeel en een flinke snuif specerijenzout. Meng alles onder elkaar.
1 klont boter
4
Vorm een broodje van het gehakt en bak het vleesbrood in een pan met boter op een zacht vuur.
1 klont boter, 300 g spek
5
Zet een pan met boter op het vuur. Verwijder het zwoerd van het spek en snijd het spek verder in reepjes. Bak het spek in de gesmolten vetstof.
3 stronken witloof, laurierblaadjes, 1 flinke snuif rozemarijn
6
Snijd het witloof in reepjes en stoof ze mee aan. Breng verder op smaak met de laurierblaadjes en het takje rozemarijn.
0,1 l sherry
7
Blus het geheel met de sherry en laat rustig inkoken.
0,4 l bruine fond
8
Voeg er de fond aan toe en laat nog even verder inkoken.
0,1 l Room
9
Doe er tenslotte de room bij.
800 g kroketten
10
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
1 el mayonaise, 1 scheutje azijn
11
Meng de mayonaise in een mengkom met een scheut azijn.
2 stronken witloof, 200 g veldsla, peper, zout
12
Snijd de stronken witloof in reepjes en doe ze met de veldsla in de mengkom. Meng onder de mayonaise en de azijn, en breng verder op smaak met peper en zout.
zout
13
Haal de kroketten uit de friteuse en breng op smaak met een snuif zout.
14