Instructies
4 personen
800 g Vastkokende aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2 stengel prei
2
Was de prei grondig en snijd hem vervolgens in stronken.
1 klont boter, 1 scheutje witte wijn
3
Zet een sautoir op het vuur en laat er een klontje boter in smelten met een scheutje witte wijn.
tijm, laurierblaadjes
4
Leg de stronken prei in de sautoir en doe er enkele takjes tijm en blaadjes laurier bij. Laat de prei garen onder een deksel.
De spekvinaigrette
1 scheutje olijfolie
5
Zet een kookpot met een flinke scheut olijfolie op het vuur.
3 sneetjes spek
6
Snijd het spek fijn en bak ze in de hete olijfolie.
1 teentje Look
7
Pel en kneus een teentje look en doe bij het spek.
1 Sjalotten
8
Pel en snijd de sjalot in sliertjes. Laat de sliertjes meebakken met het spek en voeg er een extra scheutje olijfolie aan toe.
1 scheutje xeresazijn, peper
9
Doe er vervolgens de xeresazijn, een scheutje water en de peper bij.
10
Schuif het deksel een beetje van de sautoir zodat de witte wijn kan verdampen en de prei kan bakken.
tijm, laurierblaadjes
11
Werk de vinaigrette af met enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier. Laat rustig verder garen.
De afwerking
1 klont boter
12
Zet een pan met een flinke klont boter op het vuur.
600 g kabeljauwhaasje, peper, zout
13
Verdeel de kabeljauw in porties en kruid de stukken vis met peper en zout.
14
Giet de gare aardappelen af.
15
Bak de vis op de velkant in de hete vetstof.
16
Draai de prei om en blus het geheel met een scheutje water. Zet het deksel er opnieuw op.
0,5 bosjes Bieslook
17
Draai de vis om in de pan en snipper de bieslook fijn.
18
Lepel de gesmolten boter over de stukken vis.
19