Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
300 g diepvriesaardbeien, 2 el kristalsuiker, 1 limoen
2
Doe de diepvriesaardbeien met de suiker en het limoensap in een pannetje. Kook het geheel plat.
10 eiwitten
3
Vang de eiwitten op in de mengkom van de keukenmachine en klop ze stijf met de klopper.
200 g amandelpoeder, 200 g bloemsuiker, 1 snuifje zout
4
Weeg de juiste hoeveelheden amandelpoeder en bloemsuiker af. Voeg er nog een snuifje zout aan toe. Spatel de droge ingrediënten voorzichtig onder het opgeklopte eiwit.
80 g bloem
5
Zeef er vervolgens de zelfrijzende bloem bij en meng voorzichtig onder het beslag.
6
Leg bakpapier in de twee ovenschalen. Verdeel het beslag over de ovenschalen en strijk mooi glad. Bak het geheel gedurende 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
7
Mix de gegaarde aardbeien fijn en zeef de coulis. Laat de coulis afkoelen.
240 g kristalsuiker, 1 scheutje Water
8
Doe de suiker met een scheut water in een pannetje en laat het geheel karameliseren (maar niet kleuren).
3 eieren
9
Doe de volledige eieren in een mengkom en klop ze los. Giet de vervolgens siroop bij de eieren.
10
Haal de biscuits uit de oven en stort ze uit op een handdoek. Laat ze afkoelen.
400 g boter
11
Vervang de klopper door het K-vormig hulpstuk. Meng de boter in klontjes onder de crème.
12
Doe 1/3 van de aardbeiencoulis bij het beslag en laat de crème verder afkoelen.
13
Snijd de biscuits in vier mooie rechthoeken van dezelfde grootte met behulp van een gekarteld mes.
14
Neem een stuk biscuit, smeer er de botercrème op met behulp van een klein paletmes en leg er enkele schijfjes verse aardbei op. Leg daar een ander stuk biscuit op en bouw de javanais zo verder op.
1 een bakje aardbeien, 200 g witte chocoladeschilfers
15