Instructies

4 personen

De Jamaicaanse Escovitch

100 ml azijn, 100 ml Witte wijnazijn, 100 ml kokosmelk, 2 el sojasaus, 1 stuk gember, 0,5 krop ijsbergsla, 0,5 groene paprika's, 0,5 Puntpaprika, 1 ajuin, 1 pijpajuin
1

Snijd de paprika’s en de wortel in julienne. De ajuin en pijpajuinen snijd je in ringen.

0,5 Scotch bonnet pepers
2

Verwijder de pitten van de Scotch bonnet peper of van de chilipepers. Snijd de pepers in julienne of in ringen.

pimentbessen
3

Maak de pimentbessen schoon.

2 Zoete aardappelen, 3 Vastkokende aardappelen
4

Schil alle aardappelen en snijd ze in blokjes.

5

Breng een pan met water aan de kook. Voeg een snuifje zout en peper toe. Kook de aardappelen half gaar.

6

Giet de aardappelen af en houd ze even onder koud stromend water.

1 bakbananen
7

Snijd de bakbanaan. Zet de banaan en de afgekoelde aardappelen op een braadslee. Giet er een scheut olijfolie over en laat een tiental minuten kleuren in een voorverwarmde oven op 180 à 200 °C.

peper, zout, 1 een flinke klont boter, 1 een flinke scheut olijfolie
8

Kruid de vis met peper en zout. Bak ‘m vervolgens goudbruin in boter en olijfolie. Haal de vis uit de pan en houdt ‘m goed warm.

1 snuifje kurkuma, bruine suiker, 1 duim gember
9

Doe de kurkuma, pimentbessen, scotch bonnet peper ( of chilipepers ), bruine suiker en geraspte gember in dezelfde pan waarin je de vis hebt gebakken. Voeg de azijn en wijnazijn toe en laat eventjes inkoken. Voeg daarna ook de kokosmelk toe.

1 Wortel
10

Doe er vervolgens de wortel, paprika’s en pijpajuien bij en laat 5 minuten sudderen.

11

Dresseer de vis op een groot bord met het groentenmengsel, de aardappelen en de bakbanaan erbij. Werk af met fijngesneden sla en komkommer.