Instructies

4 personen
2 rode chilipepers, 3 teentjes Look, 40 g gember
1

Snijd de chilipepers (zonder de zaadjes), de look en de gember grof.

4 kardemompeulen, 1 takje koriander, 1 tl komijnzaad, 3 kruidnagels, 1 tl korianderzaad
2

Plet de zaadjes van de kardemompeulen met het koriander- en komijnzaad en de kruidnageltjes in de vijzel. Voeg de chili, de gember en de look toe en maal alles fijn tot een pasta.

800 g kippendijen, 1 snuifje kippenkruiden
3

Snijd de kip in stukken, bak ze in olie en kruid ze met peper, zout en kipkruiden.

3 uien, 1 Zoete aardappelen (dikke)
4

Snijd de ui en de zoete aardappel in grote stukken, schep de gebakken kip uit de olie en bak de groenten in de pan.

1 kaneelstokje, 1 Steranijs, 1 snuifje kurkuma, 3 laurierblaadjes
5

Voeg de chilipasta samen met de kaneelstok, een steranijs, een snuif kurkuma, de laurierblaadjes en de kip toe en laat even bakken.

2 gepelde tomaten
6

Voeg de gepelde tomaten en een blik water toe, breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen.

0,5 komkommers
7

Rasp de komkommer en knijp al het vocht eruit.

4 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen (het sap), 1 snuifje sumak, 1 teentje Look
8

Meng er de Griekse yoghurt, het limoensap, een snuif sumac, een snuif zout en wat peper onder. Rasp er nog een teentje look bij.

1 takje Munt, 1 takje koriander
9

Snipper de munt en de koriander grof en meng de kruiden onder de raita. Werk af met een snuif sumac en wat fijne olijfolie.

150 g Yoghurt
10

Voeg de yoghurt toe aan de kip, breng opnieuw aan de kook en voeg nog een flinke snuif zout toe.

Naan
11

Serveer de kip ‘Balti’ met de raita en naan.