Instructies
4 personen
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm 6 dl kippenbouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon klaarmaken.
De hutsepot
2 rookworsten, 150 g spek, 1 stam prei, 0,5 bloemkolen, 1 Wortel, 3 rapen, 200 g spruiten, 500 g aardappelen, 3 uien, 2 teentjes Look, 0,6 l Kippenbouillon, boter, 4 blaadje laurier, 4 takjes tijm, 2 kruidnagels, 0,25 bosjes peterselie, peper, zout
2
Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.
3
Spoel de prei en snijd het wit in stukken. Schil de wortel en de rapen en snijd ze in stukken.
4
Verdeel de bloemkool in roosjes. Maak de spruiten schoon en halveer ze.
5
Smelt een klont boter in een hoge soepketel. Stoof de uien.
6
Snijd het spek in reepjes en bak het even mee. Doe er dan de prei, knoflook, bloemkool, wortel, rapen en spruiten bij.
7
Giet er warme bouillon bij tot de groenten onder staan. Voeg eventueel wat water toe. Kruid met laurier, tijm, kruidnagel, peper en zout.
8
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de groenten en zet een deksel op de ketel. Laat een uur op een laag vuur sudderen.
9
Snipper de peterselie en snijd de rookworst in stukken.
10