Instructies

4 personen
2 l Water, 4 kippenbillen
1

Breng 2 liter gezouten water aan de kook in een grote pot op het vuur. Laat de kippenbillen garen in het water tot ze helemaal zacht zijn.

300 g Gezouten spek
2

Snijd het spek in reepjes en kook ze mee. Leg ook het zwoerd erbij.

peper, 1 kruidnagel, 1 snuifje foelie, tijm, laurier
3

Voeg een snuif peper, (gemalen) kruidnagel, een snuif foelie, de tijm en de laurier toe.

2 teentjes Look, 40 g gember
4

Schil en snijd de look en de gember fijn en doe ze mee in de pot. Laat de kruiden trekken.

2 ajuinen
5

Snijd de uien fijn en laat mee koken.

2 stengels prei, 4 stengels selder
6

Spoel de prei en snijd de stengels in stukken. Doe hetzelfde met de selder. Doe de groenten mee in de pot.

2 Wortels
7

Schil de wortels en snijd ze in stukken. Laat ze mee garen in de pot.

400 g Zuurdesembrood
8

Weeg het brood af, snijd de korst weg en snijd het brood in blokjes.

9

Schep de kippenbouten en het zwoerd uit de pot. Doe de kip in een aparte kom. Het zwoerd heb je niet meer nodig.

2 potjes saffraan
10

Meng de broodblokjes en de saffraan onder de groenten in de stoofpot.

11

Pluk de kip en doe het vlees terug in de pot.

4 Worsten
12

Snijd de worst in schijven en laat ze kort mee garen in de stoofpot.

13

Vis tenslotte de takjes tijm, de laurierblaadjes en de kruidnagel (als je hem niet gemalen hebt) uit de pot.

peterselie
14

Serveer de hutsepot van kip in een diep bord. Werk af met wat pluksels peterselie. Smakelijk!