Instructies
4 personen
De aardappelen en de andijvie
800 g Vastkokende aardappelen, zout
1
Schil de aardappelen en snijd in twee. Breng ze aan de kook in een pot met gezouten water.
1 krop Andijvie
2
Was de andijvie, haal hem uit elkaar en laat goed uitlekken.
boter
3
Zet een grote pot op het vuur en smelt een klontje boter.
1 ajuin, 2 teentjes Look
4
Pel de ui en snijd fijn. Pel en kneus de knoflook. Snipper fijn. Laat beiden aanstoven.
5
Snijd de andijvie in stukken en laat aanstoven.
De vis
bloem
6
Doe wat bloem in een mengschaal.
7
Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter.
700 g hondshaai
8
Snijd de vis in stukken en bedek ze met bloem. Bak de vis langs beide kanten.
9
Haal de vis uit de pan en giet de jus in een schaaltje.
10
Laat een goede klont boter smelten en voeg er de vis opnieuw aan toe.
0,5 bosjes peterselie
11
Spoel de peterselie en snijd fijn.
De afwerking
0,5 citroenen, peper
12
Kruid de vis af met een snuif zout, wat peper van de molen, de fijngesneden peterselie en citroensap.
13