Instructies
4 personen
800 g frietaardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
0,3 l witte wijn, laurier, tijm, 1.000 g mosselen
2
Spoel de mosselen grondig in koud water en laat ze even uitlekken. Doe de mosselen met 2/3 van de witte wijn, een snuif peper, wat laurier en een takje tijm in een pot en gaar ze onder deksel tot ze opengaan. Giet de mosselen af wanneer ze open zijn en vang het vocht op.
2 stengels prei, 2 stengels selder, 2 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Spoel de prei en de selder en snijd ze in grote stukken. Pel de sjalotten en de look en snijd ze fijn.
600 g hondshaai, 1 klontje boter
4
Zet een grote pan op het vuur met een klont boter. Snijd de vis in grote stukken en bak ze in de boter. Kruid met peper en zout.
5
Haal de vis uit de pan en hou hem even apart.
6
Voeg de selder, de prei, de sjalot en de look toe aan dezelfde pan. Indien de vetstof van de vis nog niet verbrand is kan je die nog hergebruiken.
0,1 l Room, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kurkuma
7
Laat de groenten even stoven en voeg er het overige deel van de witte wijn, het mosselvocht en een scheut room aan toe. Kruid met kurkuma en currypoeder en leg dan de vis in de saus. Pluk de mosselen en voeg ze toe aan de saus.
8
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.
1 eierdooier, 1 een klontje boter, 1 scheutje melk, 1 bosje Bieslook
9
Voeg de dooier, de boter en de melk eraan toe, kruid met peper en zout en ga er met een pureestamper door. Snijd tot slot de bieslook fijn en meng hem onder de puree.
20 g boter, 20 g bloem
10
Maak een beurre manié: meng de boter met de bloem met je vingers in een klein kommetje. Meng ze vervolgens onder de saus om de saus lichtjes te binden en kruid de saus met peper en zout.
11