Instructies
4 personen
De aardappelen
800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en snijd er zes zijden aan zodat je kasteelaardappelen krijgt.
zout
2
Kook ze gaar in gezouten water.
3
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn.
De hondshaai
700 g hondshaai, peper, zout, bloem
4
Verdeel de hondshaai in stukken. Kruid ze met peper en zout en bestuif ze met bloem.
TIPHondshaai is een perfect alternatief voor paling. Het is een Noordzeevis die je niet altijd kunt krijgen en dus best van tevoren bestelt. De vis komt heel gemakkelijk van de graat tijdens het eten en heeft een zachte smaak.
boter
5
Smelt een klontje boter in een pan. Bak de vis aan beide kanten.
1 Sjalotten
6
Pel en snipper de sjalot.
7
Haal de vis uit de pan (hij moet nog niet gaar zijn) en bak de sjalot in dezelfde vetstof.
2 el kappertjes, 0,1 l witte wijn, peper, zout, 2 blaadjes laurier, tijm
8
Doe de kappertjes bij de sjalot. Giet er de witte wijn bij en kruid met peper en zout. Leg de tijm en laurier in de pan. Laat de wijn droogkoken.
1 scheutje Room, boter
9
Voeg er een scheut room en een klein klontje boter aan toe. Leg de vis in de saus en laat onder deksel verder garen.
0,5 bosjes krulpeterselie
10
Snipper de peterselie. Hou nog even apart.
De salade
1 Sjalotten, dragonazijn
11
Pel en snipper de sjalot. Giet er een scheutje dragonazijn op en laat marineren.
1 kropsla, slaolie, peper, zout
12
Was de kropsla en laat uitlekken. Meng met de sjalot. Breng op smaak met slaolie, peper en zout.
dragon
13
Rits de blaadjes dragon van de steeltjes. Snipper de dragonblaadjes en schep door de salade (bij voorkeur met je vingertoppen).
Afwerken en serveren
0,16 citroenen
14
Roer de gesnipperde peterselie vlak voor het serveren door de saus. Breng op smaak met een enkele druppels citroensap.
15