Instructies
4 personen
2 ajuinen, 1 bakje champignons, 2 teentjes Look
1
Snijd de ui in blokjes en de champignons in vier. Laat een flinke klont boter smelten in een pan en stoof de ui en de champignons aan in de boter. Plet er de de look bij. Laat de champignons niet kleuren.
1 flinke snuif paprikapoeder, tijm, 2 blaadjes laurier, 2 el Tomatenpuree, 0,1 l witte wijn
2
Kruid de groenten in de pan met paprikapoeder, tijm, laurier, peper en zout. Voeg de tomatenpuree eraan toe, laat kort even meebakken en blus tot slot met de witte wijn. Laat het geheel droogkoken.
1 dopje saffraan, 0,2 l Tomaten passata, 0,3 l visfumet
3
Voeg de visfumet toe, gevolgd door de saffraan en de passata en breng de saus aan de kook.
4 tomaten
4
Breng een pot gezouten water aan de kook en emondeer de tomaten. Laat de tomaten onmiddellijk afkoelen in koud water en pel ze. Snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten, het vruchtvlees snijd je in blokjes.
400 g tagliatelle
5
Kook in hetzelfde water van de tomaten de pasta gaar.
600 g hondshaai, 1 el bloem
6
Laat een klont boter met een scheut olie heet worden in een grote pan. Kruid de stukken hondshaai met peper en zout, haal ze door de bloem en bak de vis goudbruin in de vetstof.
krulpeterselie
7