Instructies

4 personen

Hete bliksem met spek

1

Snij de lapjes spek in flinke reepjes.

2

Smelt een klont boter in een ruime stoofpot en bak er de stukjes spek in.

3

Schil de uien, snij ze middendoor en snipper ze in halve ringen.

4

Laat de uiringen meebakken met het spek. (De uien mogen wat bruinen.)

5

Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Voeg ze toe aan de stoofpot, samen met het water.

6

Schil de (stoof)appels, verwijder het klokhuis en snijd ook deze in grove stukken.

7

Voeg tijm en laurier toe, zet het deksel op de pot en laat alles een dik uur stoven op een laag vuurtje.

8

Werk de hete bliksem af met wat peper en zout en verwijder de takjes tijm en de blaadjes laurier.

9

Schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met het paneermeel.

10

Plaats de schaal onder de hete grill tot er een krokant korstje op ligt.

11

Tip: Hete bliksem is ook een ideale garnituur (met of zonder spek) bij bv. een braadworst of kotelet.