Instructies
4 personen
Hete bliksem met spek
1
Snij de lapjes spek in flinke reepjes.
2
Smelt een klont boter in een ruime stoofpot en bak er de stukjes spek in.
3
Schil de uien, snij ze middendoor en snipper ze in halve ringen.
4
Laat de uiringen meebakken met het spek. (De uien mogen wat bruinen.)
5
Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Voeg ze toe aan de stoofpot, samen met het water.
6
Schil de (stoof)appels, verwijder het klokhuis en snijd ook deze in grove stukken.
7
Voeg tijm en laurier toe, zet het deksel op de pot en laat alles een dik uur stoven op een laag vuurtje.
8
Werk de hete bliksem af met wat peper en zout en verwijder de takjes tijm en de blaadjes laurier.
9
Schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met het paneermeel.
10
Plaats de schaal onder de hete grill tot er een krokant korstje op ligt.
11