Instructies

4 personen
140 g hazelnoten
1

Schep de hazelnoten op een ovenplaatje en rooster de nootjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Laat ze nadien even afkoelen.

140 g bloem, 100 g boter, 100 g kristalsuiker, 1 dopje vanille-extract
2

Weeg de bloem, de suiker en de boter af en doe alles in een grote kom met een snuifje zout en een dopje vanille-extract.

3

Mix de noten fijn in de blender, voeg ze toe aan de rest van de ingrediënten en meng alles met je handen tot een kruimelig deeg.

4

Verdeel het deeg in vier gelijke delen en rol worsten van het deeg van 2 cm diameter. Rol ze in vershoudfolie en leg ze 15 minuten in de diepvries.

200 g Chocolade, 50 g boter, 2 el praliné pasta
5

Breek de chocolade in stukken in een kommetje en snijd de boter er in blokjes bij. Schep de pralinépasta erbij.

0,1 l Room
6

Breng de room aan de kook en giet hem over de chocolade. Roer de chocolade glad zodat alle chocolade gesmolten is.

7

Haal de deegworsten uit de vriezer en snijd de worsten in stukjes van ongeveer 1 cm.

8

Leg de stukjes op een ovenplaatje met bakpapier of een siliconenmatje en schuif de ovenplaat in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 14 à 20 minuten, tot de koekjes goudbruin zijn.

9

Dompel een koekje met de kant waarop het gebakken is in de ganache en kleef er een tweede koekje op. Laat de koekjes opstijven in de koelkast.